Livet med dansk svensk gårdshund og dvergpuddel

Hjemme oss oss så bor det til vanlig 4 gamle hunder hvor Prikken på 18 er den eldste , Calle er 12 ,Svava og Tjorven er 11,5 år og så min samboer sin Labrador Mai 8 år.  Men inni mellom så har vi noen av forhundene våres på besøk på kortere eller lenger opphold, enten det er for vi skal på utstilling eller avl.Vi har har Diana  på snart 2, 5 år og  dvergpuddelen Falco hjemme her nå. Diana sin forverts familie kunne ikke ha henne lenger så vi bestemt at hun kunne være her og ha et kull før vi satte henne ut på for igjen. Falco kommer fra Tsjekkia  jeg hentet han for ca 2 mnd siden. jeg ønsket å ha han her en stund for å bli kjnt med han for å være sikker på at jeg vet hvordan han er i psyke osv. før jeg bruker han i avl og på utstilling.  Derfor har han vært her en stund før han blir satt ut på for i nærheten.

Mange lurer nok på hvordan det er å leve med flere hunder i hus, og de fleste tror nok at hele dagen går til å ta seg av hundene. Dansk svensk gårdshund trenger ikke mye pelsstell slik som dvergpuddel, men til gjengjeld så mister de en del hår hele tiden. Men hverken pelsstell eller støvsuging tar hele dagen. Her blir hundene luftet kl 6.30 i hagen våres, men alle hundene mine er morgen trøtte og springer fort inn og legger seg ved peisen eller på sofaen.  Slik tilbringer de stort sett tiden frem til jeg kommer hjem fra jobb. Da er det på tide med en tur og vi pleier som regel å kjøre i 5-15 min fo

r å gå på tur enten i skogen eller ved sjøen, så kan hundene få lov til å gå løs litt. Vi tar  alltid hundene  i bånd når vi ser folk komme mot oss og tar selvfølgelig hensyn til alle dy

reliv/buskap, men vi liker å gå ute i fri natur og synes det er godt å la hundene få springe løs .Jeg trener både felles lydighet med dem og spor  med dem og det elsker de, det gjør at de er sliten og fornøyde med ca. 1 times tur. Samboeren min Bjørn har en svart labrador som også er med oss på tur og hun lesker å være med på treningene. Når vi kommer hjem så tørkes evt. skitne hunder og det er det jo ofte her hvor det regner støtt og stadig. Så er det foring av hundene, og de er alle meget matglade så maten forsvinner fort. Vi mennesker må jo også ha litt mat så da er det middag for oss og hundene får et tyggebein og kose seg med foran peisen eller på sofaen. Etter det så er det ro i huset, for  stort sett sover hundene eller leker litt med hverandre og innimellom må de ut en tur i hagen.. .Men det er det hele, da har vi brukt ca 2 timer og alle hundene er fornøyde og vi har fått den daglige gå turen selv også. Det blir jo støvsuget ofte her da, det må en regne med når en har hund.

.