Presentasjon av Helene A. Ellingsen

 • tjorven
 • hunken, lille, my,og tarzan
 • Prikken
 • scandinavian hunk som jeg kjøpte inn og hadde til 2015 og aridgeocrat´s tasle
 • svava
 • tjorven
 • tjorven på norsk vinnrer utstilling i 2007
 • Aridgeocrat´s vetle av tjalfe aka junior
 • Haritza Tarzan tilhørte meg tidligerer
 • meg, med tjorven, prikken, betty, borormir, aragor, svava, my ,tarzan , calle og dibbi
 • NVV-11 NUCH Aridgocrat´s Lille My , NV-07-09 Aridgeocrat´s Tjorven og Nuch Prikken ønsker dere velkommen til oss,
 • tjorven, calle, svava og prikken
 • carex eller calle som vi kaller han til daglgi
 • svava

En oppsummering av min bakgrunn innen avl og oppdrett.

Jeg har vært aktiv i hundemiljøet i over 30 år ,- i både Norge og USA. Jeg har vær meget engasjert innen DSG miljøet,  og har sittet i styre i 10 år hvor jeg var nestleder i mange år og  leder i ca 1 år. Jeg har også vært leder for avlsrådet, samt  jeg har vært distrikt representant for rasen DSG i Rogaland i mange år.

Mitt ønske  har alltid vært  å bidra til felles samarbeid med alle DSG oppdretter og eier,- med felles målet å fremme rase. Helsen min har dessverre blitt reduser pga fibromyalgi og jeg har sagt i fra meg nesten alle verv. I 2015 gav jeg fra meg kennel navnet Aridgeocrats  også på grunn av helseplager. Det var et tungt valg for meg å slutte med avl og utstilling, som har vært en stor del av livet mitt.  Jeg startet kennel Aridgeocrat i 1999 og  fikk min første DSG i 2000 da var det ca 30 DSG i Norge . Prikken min første DSG  finnes i mange stamtavler rundt i hele Norden og i land utenfor Norden. Hun er en fantastisk hund, som i dag er  17,5 år og  fremdels sprek og glad. Jeg har produsert 25-35 norske champion, champion titler fra mange andre land ,- samt andre titler som : norsk vinner, nordisk vinner, dansk vinner, finsk vinner og  Europa vinner, champion i  rally lydighet  og agility.

Etter et år så savnet jeg hundemiljøet og å ha valper i hus, så jeg begynte å leke med tanken om å starte med et nytt kennel  navn.  Jeg luftet ideen om å starte kennel for min gode venninne  Randi Bergstøl og ble glad da hun ønsket og drive kennel sammen med meg. Enda gladere ble jeg når min kjæreste Bjørn støtte meg i besluttingen om starte opp med avl igjen, Bjørn er nå medeier i flere av hundene og hjelper meg i hverdagen.

Våren 2016 søkte  Randi og jeg om kennel navn  og høsten 2016 fikk vi tredje valg på listen vår for forslag til kennel navn: Fab & Fame.

Jeg  forsette å avle  DSG , også  begynner jeg med  rasen dvergpuddel.  Det jeg elsker med DSG  er: dens livlige,kjærlige , gode gemytt ,  robustheten, sunn god helse, størrelsen og hundens evne til å trenes. Jeg har allergi å kjenner at DSG hår kan bli tøft innimellom for allergien min. Derfor har jeg prøvde å finne  en hunderase som har mange av de samme gode egenskaper som DSG, men er allergivennlig, og den rasen så kom nærmest  var dvergpuddel.

Jeg begynte å lese om rasen, og etter observasjon av rasens gemytt, trenings villighet, hengivenhet, og ikke minst helse, så konkluderte jeg at dette var en rase for meg. Jeg kjøpte  en hannhund fra en meget bra kennel i Danmark, stamtavlen  var flott og foreldre dyrene var testet fri 0/0 for patella luksasjon, hd A (fri), øyenlyst (ingen anmerkning), fri og PRA normal.  Den lille danske dvergpuddel gutten overbeviste meg om at det var en rase som jeg kunne trives godt med. Det har derfor blitt kjøpt inn  flere dvergpuddeler. Nå gleder jeg meg til å forsette å reise på utstilling med DSG og dvergpuddel!

Jeg har  kun mine 4 gamle DSG boende til daglig hjemme hos oss.De har gjort en fantastisk jobb innen avl og utstilling  for meg, og nå fortjener de å få være pensjonister å ha et godt liv her hvor de har bodd hele sitt liv.De hundene som bor hos meg nå er Nuch Prikken 17,5 år , Nuch Carex  11,5 år ,Nuch Falkenberget´s Tjalfe Svava 11 år og Nuch NV-07-09 Aridgeocrat´s Tjorven 11 år.

De andre hundene som jeg og Bjørn eier bor hos kjempe hyggelige forverter i nærheten. Jeg trener utstillings teknikk på onsdag med  forverthunder, og har dem ofte på besøk eller går tur sammen med dem slik at de er godt kjent med meg, mine hunder og huset mitt. På denne måten så får jeg god kontakt med forvert hunden mine, slik at  er trygge og fortrolige med å være her når de skal ha valper.

Til daglig så jobber jeg som lærer på Bryne videre gående skole. Jeg har studert i USA i flere år og har bodd mange plasser der.  Jeg er meget glad i å lære  og går 100% inn når jeg skal lære ,- og slik har det vært når det gjelder hund og avl også.

Jeg har  gått på kurs om avl, genetikk, og trening av hund i både inn og utland. Mitt  ønske er å få mest mulig kunnskap innen avl,genetikk, fysisk og psykisk helse ,- det er alltid noe nytt å lære i disse temaene.

med vennlig hilsen Helene Anne Ellingsen